close

Groeien als ondernemer is een kunst: Growth via online marketing

Laten we beginnen met het feit dat over de stelling dat ondernemen een kunst is de meningen erg verdeeld zijn. Want wanneer is iets kunst? Je kunt kunst namelijk in twee vakken verdelen, in feite worden onder het begrip kunst creatieve uitingen van mensen verstaan. In z,n algemeenheid is dit vooral, schilderen, architectuur, fotografie, theater, dans, muziek, zang en ga zo maar door. Een andere opvatting van kunst is dat het gezien kan worden vanuit de maker en waarnemer. Dus vanuit de impressionistische zin, wat ziet de waarnemer of wil de kunstenaar creëren met zijn werk?

Bron: Wikipedia

Ondernemen is een hele kunst

Je kan het begrip kunst vanuit meerdere hoeken benaderen en er eeuwig over discussiëren. Als je mij vraagt of ondernemen een kunst is? Dan zeg ik volmondig ja. Maar dan vooral uit de zegswijze van ‘het is een hele kunst om dit voor elkaar te krijgen’

Ondernemen is namelijk niet makkelijk en zeker niet voor iedereen weggelegd. Net als een kunstenaar dien je over bepaalde talenten te beschikken.

Hoewel je voor kunsten zoals tekenen, schilderen, dans etc talent nodig hebt. Heb je voor ondernemer ook talent nodig maar nog belangrijker een paar kenmerkende eigenschappen. Om er een paar op te noemen dien je als zakenman en ondernemer over een groot doorzettingsvermogen te beschikken. Ook is discipline een vereiste om het maar nog niet te hebben over, stiptheid, creatief kunnen denken en een analyserend denkvermogen.

Het runnen van een business is een hele kunst. En vergt veel van je. Daarnaast is de grens tussen je privé leven en je business maar heel dun. Wanneer je een eigen zaak runt, dan ben je hier 24 uur per dag mee bezig, misschien niet fysiek maar wel geestelijk. Je bent continue op zoek naar verbetering en groei van je bedrijf. Daarom is het persoonlijke aspect zo belangrijk bij het runnen van een bedrijf.

Persoonlijke en zakelijke groei is essentieel voor je bedrijf

Als mens groei je in het leven. tenminste als het goed is. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die bij elke vorm van tegenslag erbij gaan zitten en zich verloren voelen of lang blijven hangen in een depressieve bui. Dit hebben ze meestal zelf niet in de gaten. Wat je moet weten is dat je voor het runnen van je eigen bedrijf een positieve instelling moet hebben. Net als bij het persoonlijk groeien in het leven. Tegenslagen zullen er altijd zijn, het is hoe jij hiermee omgaat. Wanneer je dingen makkelijker kunt relativeren en jezelf erover heen kunt zetten om met een frisse en positieve gedachten goed verder te gaan, zul je zien dat dingen beter gaan. Maar alleen dat is niet genoeg het is de basis voor alles wat je daarna nog nodig gaat hebben zoals de eerder genoemde eigenschappen zoals discipline en doorzettingsvermogen.

Het mooie hiervan is dat je met deze positieve instelling alles kunt bereiken, zowel privé als zakelijk. Ze zeggen weleens waar een wil is is een weg. Natuurlijk hebben we dit zo vaak gehoord dat we het niet meer serieus nemen wanneer iemand dit zegt. Maar de kern van het bericht is meer dan waar. Natuurlijk speelt jouw eigen interpretatie hiervan een grote rol en je perspectief op het leven. Je moet hier ook niet materialistisch mee omgaan, maar nadenken over wat je zou willen bereiken in het leven, vervolgens kijk je naar hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Bereik meer en en haal je doelen met een positieve mind-set

Wat een ander kan kan jij toch ook? En ja er zijn zat voorbeelden van mensen die zeer succesvol zijn en talent hebben voor dingen die jij absoluut niet hebt. Maar er zijn minstens net zoveel voorbeelden van mensen die zeer succesvol zijn in de dingen die jij ook zou kunnen. Dus wanneer je antwoord op de vraag ‘ja maar’ of ‘nee’ ‘dat weet ik niet’ zou zijn. Dan heb je wellicht niet de juiste tools (persoonlijke eigenschappen) om de klus te klaren.

Het runnen van een eigen zaak vergt dus ook persoonlijke groei. Hoewel groei en de marketing term ‘Growth’ veel gehoord en gebruikt wordt de laatste jaren. Is de groei van een bedrijf natuurlijk altijd al essentieel geweest. Echter zijn er op het gebied van hoe je een bedrijf kunt laten groeien de laatste jaren veel veranderingen geweest. Vooral online marketing is een groot goed wat wordt ingezet om de omzet van een bedrijf te vergroten. Niet alleen omdat het kan, maar vooral omdat het moet. Als je in de huidige tijd niet online actief bent met je onderneming dan doe je iets helemaal verkeerd.

Growth door middel van online marketing

Het maakt niet uit om wat voor bedrijfsmodel het hier gaat, ben je een plaatselijke bakker, dan kun je door middel van online internet marketing je klantenbestand vergroten en meer mensen bereiken. Ben je een kapper, een autogarage, fietsenwinkel? Idem dito. Maar ook de grotere bedrijven met ketens en of grote kantoren hebben online marketing meer dan ooit nodig. Veel mensen zien niet hoe internet marketing in hun voordeel kan werken, of weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Wat ik je kan zeggen is dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Om meer over de mogelijkheden van online marketing te weten te komen. Kun je het beste contact opnemen met een specialist hierin. Aangezien internet marketing een booming business is, zul je merken dat er ontzettend veel bedrijven actief zijn in deze branche. Velen beweren dan ook de succesformule te bezitten en garanderen direct resultaat. Hoewel net als met alles in het leven niet zeker is op twee dingen na 😉 Zou ik niet op berichten van dit soort commerciële partijen ingaan. Ook de bedrijven die SEO, SEA, Email marketing etc op grote schaal inzetten zou ik vermijden.

Waarom? Net als groeien in het leven is de groei van een bedrijf erg persoonlijk. En dien je dit vanaf deze kant te benaderen. Growth is persoonlijk en elk bedrijf heeft net als elk persoon z’n eigen aanpak op maat nodig. De mensen achter het online marketing bedrijf Growth benaderen dit dan ook vanuit deze visie. Hoe groot of klein je bedrijf ook is bij Growth gaan ze ten alle tijden voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Het succes van online marketing zit hem in de details en niet in de massa. Bedrijven die claimen dat ze jouw bedrijf snel bovenaan in Google en de zoekmachines kunnen plaatsen. Gaan voor snel geld verdienen, niet voor succes op de lange termijn. veel van deze bedrijven houden hun klanten ook niet lang omdat te snel positief resultaat leidt tot een langer negatief resultaat die destructief kan zijn voor je bedrijf.

Ook je bedrijf verdient de persoonlijke aandacht die jij het geeft. Laat dit niet kapot maken door de snelle internet bedrijven. Maar kies voor een bedrijf dat voor kwaliteit en succes voor de lange termijn gaat.

Tags: ,

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page